Hotelltips

Billigere overnatting og finere hotellrom

Følg våre hotelltips når du bestiller overnatting. Det kan gi deg billigere hoteller og finere rom!

Generelle tips når du skal bestille hotell

 1. Jo før du bestiller hotell, jo billigere blir det.
 2. Legg ferien din utenom høysesonger. Månedene mars-mai og september-oktober er høysesonger med større pågang på hotellene og dermed høyere priser.
 3. I ferier kan du finne billige rom på hoteller som til vanlig baserer seg på konferanser og jobbrelaterte overnattinger. Slike hoteller får mindre pågang i feriene, og kan dermed tilby deg billigere overnatting.
 4. Kan du overnatte på ukedager i stedet for i helger?. Ukedager = mindre pågang fra folk som ønsker å overnatte på hotell = billigere rom
 5. Dropp hoteller med badebasseng, trengingsrom og sauna med mindre du er helt sikker på du kommer til å benytte deg av disse tilbudene.
 6. Spør etter grupperabatt hvis dere er mange som skal overnatte.
 7. Book hotell litt utenfor bykjernen. Det kan både være billigere og triveligere.
 8. Sjekk om hotellet tilbyr gratis parkering i eget parkeringshus hvis du kommer med bil. Å parkere i et offentlig parkeringshus kan både være dyrt og usikkert med tanke på innbrudd.
 9. La minibaren være
 10. Undersøk om barn overnatter gratis. Noen hoteller tilbyr gratis overnatting for barn helt opp til 15 år, og noen tilbyr også rom med rabatt for tenåringer som reiser med foreldre.
 11. Unngå å bestille hotell via et reisebyrå. Reisebyråer tar seg ofte god provisjon på tjenester du kan gjøre selv på få minutter.
 12. Betal med et kredittkort hvor reiseforsikring er inkludert. Ofte kreves det at mer enn 50% av reisen betales med kredittkortet for at du skal få reiseforsikringen. Sjekk ditt kredittkort for nærmere informasjon.
 13. Skaff deg bonuskort hos forsjellige hotellkjeder. Du vil spare penger hver gang du overnatter, og du vil også kunne få gratis oppgradering av romstandarden.
 14. Bestill hotell på BilligHotell.no Vi sammenlikner prisene fra mer enn 30 av de aller største aktørene på hotellmarkedet. Dette garanterer deg både størst utvalg og lavest pris. 

Tips for å sikre seg et fint hotellrom

 1. Spesifiser hva du ønsker når du bestiller hotellet. Ofte vil du få valget om å skrive inn "annen info" eller liknende når du bestiller online. Når du kommer til dette punktet kan du spesifisere hva slags rom du ønsker.
 2. Rom som vender ut mot gaten vil støye mer enn rom som vender inn mot en bygård.
 3. Rom i nærheten av kjøkkenet eller restauranten vil ofte være utsatt for en del støy, særlig i forbindelse med frokosten.
 4. Bestill så tidlig som mulig. Jo før du bestiller, jo flere rom er ledige, og jo større sannsynlighet er det for at hotellet fortsatt har ditt drømmerom ledig. (Er du heldig kan du få flotte rom selv om du bestiller sent. I mangel på ordinære rom vil du kunne få tildelt en suite, men denne vil selvsagt koste noe ekstra.)
 5. Husk å nevne i bestilligen at dere er på bryllupsreise eller feirer bryllupsdag hvis dette er tilfellet. Slik informasjon gjør at hotellet ønsker å strekke seg litt ekstra for at dere skal få et fint opphold.
 6. Det er lov å be om et nytt rom hvis du ikke er tilfreds med det du har fått tildelt. Gjør du dette med en gang du har sjekket inn, så pleier det som oftest å ordne seg hvis hotellet ikke er fullt.
 7. Hvis du har bonuskort hos hotellkjeden du ønsker å bestille hotell hos, kan du være heldig og få gratis oppgradering av romstandarden.

Bestill hotell og flybillett hver for seg - Spar penger

Ved å bestille hotell, leiebil og flybilletter hver for seg kan du få reisen til halv pris. Å la et reisebyrå fikse overnatting og flyreise er både enkelt og greit, men er det smart?

Spar tusenvis av kroner

Undersøkelser forbrukerportalen.no har gjort viser at du kan spare flere tusen kroner på å planlegge din egen reise. I ett tilfelle kunne en familie på fire halvere prisen og dermed spare 15 000 kr. på en ukes ferie i Nice. Prisforskjellene vil sjelden være så store, men det er et tankekors at noen turoperatører tar seg så godt betalt for en jobb man nokså enkelt kan gjøre selv.

Unntaket som bekrefter regelen

Du kan i visse tilfeller få billigere reise ved å besøke et reisebyrå. Dette gjelder hvis reisebyrået tilbyr restplasser der de ikke har fått solgt nok pakker. Disse restplassene får du ofte utenom høysesong og må planlegges på kort varsel, så man må vite hva man gjør for å benytte seg av dette tilbudet.

Du kan lese hele artikkelen på forbrukerportalen.no

Tips å ta med seg

Hotell

Noen hevder at man kan oppnå lavere pris ved å kontakte hotellet selv og spørre om pris. Undersøkelser Aftenposten og Dagbladet har gjort viser at dette slett ikke stemmer. Dagbladet sjekket ni hoteller, hvor resultatet viste at alle hotellene var billigere å bestille på nett enn ved å kontakte hotellet direkte. Grunnen er nokså logisk: Den enorme konkurransen blant hotellene i søkebokser gjør at de må presse prisene sine til det yttereste for at noen skal bestille. Tar du kontakt med hotellet direkte signaliserer at du har bestemt deg for å overnatte akkurat på dette hotellet, og de trenger kanskje ikke strekke seg like langt. BilligHotell.no sin søkeboks har tatt dette enda et steg videre ved at vi sammenligner alle de store bookingsidene som tilbyr hotellene. Prisene vil ofte variere stort mellom de forskjellige bookingselskapene selv for samme hotell i samme by, og ved å sammenlikne alle sammen vil du garantert finne det selskapet som tilbyr det billigste rommet akkurat der du vil overnatte.

Flybilletter

Når det gjelder flybilletter finnes det et stort antall søkemotorer du kan benytte for å finne den billigste flybilletten. Du kan også finne billige flybilletter til typiske charter-steder hos reisebyråene, men da bør du kun bestille flybillett og ikke hotell. Ofte er hoteller gjennom reisebyråene dyrere enn flybilletter sammenliknet med andre bestillingskanaler. (Kilde: forbrukerportalen.no).  Undersøk flere sider før du bestemmer deg, og gå også direkte til flyselskapene for å se om prisene er lavere enn i søkemotorene. Vi har listet opp tre alternativer når du skal finne billig flybillett. Husk å søke gjennom flere slike søkemotorer siden ingen er billigst på alle typer flyreiser i hele verden til enhver tid.

Flybilletter - Flybilletter.com tilbyr en ny form for søkning der du fyller ut bare ett skjema, og søker direkte på flere flysøkemotorer og flyseselskaper selv slik at du sparer mellomlegget andre søkemotorer tar.

Leiebil

Bestiller du leiebil selv kan du spare mange penger fremfor å la et reisebyrå ta seg av dette. Hvis du i tillegg er bevisst på å velge en liten og bensinbesparende bil og prøver å unngå å leie bil fra selve flyplassen, vil du kunne gjøre en god deal. Det viser seg at det er 10% dyrere å leie bil fra selve flyplassen sammenliknet med å ta kollektivtransport til byen (der dette er mulig), for så å leie bil der. Nedenfor finner du to gode alternativer når du skal leie bil.

Bilutleie - Bilutleie.org tilbyr leiebiler til lavpris i hele verden. I de aller fleste tilfeller er tilbudene derfra best.