flagg Østersund
Sverige

Antall hoteller
27

Hotell i Østersund

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 27 hoteller i Østersund. Finn billigste overnatting i Østersund og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

tina stafrén - Storsjön Östersund - imagebank.sweden.se
fredrik broman - spark camp södergren Östersund - imagebank.sweden.sefredrik broman - elger i elgepark utenfor Östersund - imagebank.sweden.setina stafrén - Båthuskrogen Östersund ved Storsjön - imagebank.sweden.setina stafrén - Storsjön Östersund - imagebank.sweden.se
Se flere bilder fra Østersund på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Østersund. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Østersund: Vinterstaden

Østersund, eller Östersund på svensk stavemåte, er det eneste tettstedet med bystatus i det svenske fylket Jemtland. Byen ligger plassert på breddene av Storsjön, den femte største innsjøen i Sverige.

Østersund ble bygget som en konsekvens av at Jemtland forsvant ut av Danmark-Norges hender, sammen med Herjedalen, som en del av freden i Bremsebro i 1645. Svenskekongen så behovet for å bygge et administrativt senter for regionen for å beholde kontrollen og få fingrene i den lukrative handelen i området. Forsøk på å bygge en by ved hjelp av tvangsarbeid på 1650-tallet strandet imidlertid, og det var først i 1786 Østersund som vi kjenner den i dag ble grunnlagt, under Gustav III.

Ski og vintersport i Østersund

Østersund bærer stolt tilnavnet "Vinterstaden" og er spesielt populært i vinterhalvåret, med gode muligheter for snørelaterte aktiviteter. Byen blant annet vertsby for VM i skiskyting i 2008, men østersundingene har ikke alltid vært like heldig med tildelingene. Blant tapte byen mot Lillehammer i konkurransen om Vinter OL i 1994, og den daværende rådmannen uttalte at han ikke var skuffet, men "förbannad" over dette. Østersund har søkt og fått avslag om å få arrangere OL sammen med det nærliggende skimekkaet Åre tre ganger tidligere, men gir seg ikke, og sendte inn ny søknad for lekene i 2018.

OL eller ikke OL, det er i hvert fall flotte skimuligheter i Østersundområdet!

Slik reiser du til Østersund

Byen er lett å nå med tog fra Trondheim, med to daglige togruter som tar om lag tre og en halv time mellom de to sentralstasjonene..

Man kan også fly til Østersund, og Åre-Østersund flyplass ligger ikke midt mellom de to byene, som navnet skulle tilsi, men snarere på Frøsøn, et kvarter kjøring fra hotellene i Østersunds bysentrum.

Flyplasser i nærheten
Østersund Åre Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown