flagg Tønsberg
Norge

Antall hoteller
6

Hotell i Tønsberg

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 6 hoteller i Tønsberg. Finn billigste overnatting i Tønsberg og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Slottsfjelltårnet er selve ikonet på Tønsberg - Marcin Szala
Slottsfjelltårnet er selve ikonet på Tønsberg - Marcin SzalaØvre Langgate i Tønsberg er gangavstand fra de fleste hoteller i byen - Karl Ragnar GjertsenUtsikt over Tønsberg - Bernt Rostad
Se flere bilder fra Tønsberg på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Tønsberg. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Tønsberg: Norges eldste by

En times kjøring sør-vest fra Oslo, ligger fjordbyen Tønsberg mellom Horten og Sandefjord. I følge Heimskringla, den gamle kongesagaen til Snorre Sturlason, ble byen grunnlagt før slaget i Hafrsfjord i år 871. Om dette er riktig er Vestfold-byen over 1100 år gammel, og Norges eldste by.

Verdt å se i Tønsberg

Tønsbergs største turistattraksjon er uten tvil Tunsberghus-ruinene oppe på Slottsfjellet. Den gamle festningsruinen er Nord-Europas største og ble bygget under kong Haakon Haakonsen på 13-hundretallet.

Er man først på Slottsfjellet bør man uten tvil også få med seg Tønsbergs landemerke: Slottsfjellstårnet. Tårnet, som ble reist i 1888 gir en flott utsikt over byen og fjorden.

Tønsberg er ellers full av godt bevart gammel norsk historie, og lever opp til sin status som Norges eldste by. Blant annet ligger Oseberghaugen der det berømte Osebergskipet ble funnet for vel 100 år siden i Tønsberg. Selve skipet er utstilt på vikingskipmuseet i Oslo, men det er fortsatt spennende å besøke funn-stedet.

For naturelskere byr naturreservatene Ilene og Presterødkilen nord for byen på et rikt fugleliv. Våtmarkene er et populært stoppested for trekkfugler, og rundt 250 ulike fuglearter har blitt oppservert her.

Når bør du reise?

Tønsberg er en klassisk sommerby, og folk flokker hit fra hovedstaden og omkringliggende strøk for å nyte været, bade og kanskje seile.

Sommeren er også festivaltid i Norge, og Tønsberg er inget unntak. Hver juli braker det løs med festivalen Slottsfjell med pop, rock og hip-hop fra inn- og utland.

For de som liker hardere musikk er vinteren et godt alternativ. Sortmetallfestivalen Hammerslag Vinterblot setter byen på hodet i februar hvert år.

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown