flagg Sarpsborg
Norge

Antall hoteller
6

Hotell i Sarpsborg

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 6 hoteller i Sarpsborg. Finn billigste overnatting i Sarpsborg og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Sarpsborg. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Sarpsborg: Norgeshistorie ved Europas største foss

Østfolds fylkeshovedstad, Sarpsborg, er en by med gamle røtter i norsk historie. Byen kan trekke sin opprinnelse tilbake til Norges første hovedstad, Borg. Grunnlagt av Olav den Hellige i 1016, og hovedstad helt til denne ble flyttet til Nidaros (nåværende Trondheim) i 1030.

Selve bebyggelsen i Sarpsborg er langt fra 1000 år gammel. Sarpsborg ble fullstendig jevnet med jorden i en krig mellom Danmark-Norge og Sverige på 1500-tallet, men som med den greske myten om hydra ble det gjenreist to byer der den gamle før stod. Fredrikstad, og byen vi i dag kjenner som Sarpsborg, som i stor grad kan ses på å ha blitt gjenreist i 1839. Mange snakker om Fredrikstad og Sarpsborg i samme åndedrag, siden byene flyter over i hverandre, men de har ennå ikke felles bystyre. Slår man dem sammen er de det femte største byområdet i Norge, etter Stavanger.

Sarpsborg er også sete for Borg bryggerier, som selger en av Norges mest kjente ølmerker. Borg ble slått sammen med Hansa fra Bergen i 1997, og det resulterende Hansa Borg Bryggeri er nå Norges nest største bryggeri.

Verdt å se i Sarpsborg

Sarpefossen, som har gitt byen den første delen av navnet sitt, er intet mindre enn Europas største fossefall og en dramatisk demonstrasjon i naturkrefter. Fossen har vært et senter for byens næringsliv i mye av byens levetid, og har blitt et slags varemerke for hele kommunen.

Sparta er også hjem til Sparta Amfi - Norges eldste ishall - hjemmebanen til en av Norges aller beste ishockeylag, Sparta Warriors, som i senere år har flere kapret seriegull.

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown