flagg Røros
Norge

Antall hoteller
19

Hotell i Røros

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 19 hoteller i Røros. Finn billigste overnatting i Røros og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Fra kirka i Røros har du oversikt over byens hoteller og overnattningssteder
by geithe
Se flere bilder fra Røros på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Røros. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Røros: Bergstaden med verdensarven

Et par timers kjøring sør for Trondheim ligger småbyperlen Røros, en av seks norske kulturskatter på den prestisjetunge verdensarvlisten til UNESCO. Byen vant også prisen "beste destinasjon" under World Travel Market i London i 2011, den nest største bransjemessen i sitt slag i Verden. Med ett hotellrom per 15 innbyggere er da også byen et svært populært reisemål, og nær 1 million mennesker gjester hotellene i den lille byen på litt over 5000 innbyggere i et gitt år.

Historisk var Røros, sammen med Kongsberg, en av Norges to byer som fikk status som gruveby under den dansk-norske kongeveldet. Mens Kongsberg-folket utvant sølv var det kobber gruvearbeiderne i Røros gravde fram. I hele 333 år var byen et sentrum for gruvedrift, før gruvene omsider ble lagt ned i 1977.

Røros ligger nær svenskegrensa og ble i 1679 fullstendig jevnet med jorden av det svenske militæret. Siden den tid har imidlertid byen bevart mye av sin gamle trebebyggelse, og de bekmørke trehusene gir et stemningsfult middelalderpreg til byen.

Verdt å se i Røros

Røros sentrum er altså en attraksjon i seg selv. Byen har en av Europas best bevarte trehusbebyggelse, og den er samtidig veldig levende: De gamle trehusene blir brukt som hjem og arbeidsplass for innbyggerne den dag i dag. En byvandring, eller bergstadvandring som rørosingene gjerne kaller det, er et must for alle som drar til byen, enten organisert gjennom Røros Turistkontor, eller på egenhånd.

For de som vil lære mer om Røros sin rike historie, er Rørosmuseet vel verdt et besøk. Her finner du et rikt utvalg av gamle foto, gjenstander og andre levninger fra Røros-samfunnets flere hundre år gamle historie, inkludert samlingen som tilhørte Røros Kobberverk før nedleggelsen.

Dagsturer fra Røros

Røros ligger omkranset av to nasjonalparker, som begge byr på fine turer:

Femundsmarka nasjonalpark ligger mellom Femunden, Norges nest-største naturlige innsjø, og svenskegrensa, der parken møtes på svensk side av Långfjället naturreservat og Rogen naturreservat. Parken er fredet blant annet på grunn av det såkalte "dødislandskapet", med tydelige spor fra forrige istid. En flott sykkeltur går fra Røros turistkontor til Synnervika, med Femundsbåten over til Femundshytta, der det er overnattingsmuligheter.

Forollhogna nasjonalpark ligger også nær Røros, i området mellom Orkla, E6, Gaudalen og Glomma. Parken har et rikt artsliv, med fire ulike fjellender, kongeørn, jaktfalk, myrhauk, villrein, elg og hjort i stort antall. Det er også mulig å se jerv og fjellrev.

Når bør du reise?

Røros er en innlandsby, så vinteren kan bli veldig kald, selv etter norske standarder. Med en kulderekord på -50,4 °C har Røros faktisk den kaldeste registrerte temperaturen i Sør-Norge. Samtidig er somrene tilsvarende varme, og i senere år har det blitt stadig varmere. Mens kulderekorden fra 1914 har fått stå, ble det senest i juli 2008 satt varmerekord på 30,7 grader.

Tåler du kulda, er egentlig vinteren en av de beste tidene å besøke Røros. Spesielt Rørosmartnan, det over 150 år gamle årlige vintermarkedet, trekker mange besøkende. Over 75.000 besøkende kommer innom for å ta del i den fem dager lange tilstelningen i februarmåned, og byens ellers rike tilbud på hotell blir sprengt til bristepunktet. Julemarkedet i desember og Vinterfestspillet i mars er andre gode tider å besøke byen.

Kommer du på sommeren er festivalen Elden i juli/august med sitt musikkteater vel verdt et besøk.

Flyplasser i nærheten
Røros Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown