flagg Molde
Norge

Antall hoteller
10

Hotell i Molde

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 10 hoteller i Molde. Finn billigste overnatting i Molde og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

På Romsdalsmuseet er det ofte leikaringforestillinger på sommeren - Museet ligger ovenfor bykjernen i gangavstand fra de fleste av hotellene i Molde - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord Norway
Hvalen er symbolet på Molde - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayRaumaelven utenfor Molde er vel verdt et besøk - Maciej Ducxynski - Fjord Norge AS - Fjord NorwayHjertøya utenfor Molde er et fint sted å dra å fiske om du overnatter i byen - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayPå Romsdalsmuseet er det ofte leikaringforestillinger på sommeren - Museet ligger ovenfor bykjernen i gangavstand fra de fleste av hotellene i Molde - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayPanoramautsikt over Moldefjorden og alle hotell i byen - Fred Jonny Hammerø - Møre og Romsdal fylke
Se flere bilder fra Molde på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Molde. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Molde, "Rosenes by"

Molde ligger idyllisk omkranset av fjord og 222 (ofte) snøkledde fjelltopper i Møre og Romsdal. Byen har vært en av Norges mest populære turistdestinasjoner siden før unionsoppløsningen med Sverige, og var blant annet gjenstand for lange årlige fra den tyske keiseren Wilhelm II før første verdenskrig. Byen har da også naturlig nok et godt utbygd hotelltilbud, med 10 hoteller å velge i, og selv om keiserfavoritten Grand Hotel brant ned i 1919 kan du for eksempel oppleve heftig havluksus på Moldes nåværende mest kjente hotell, Seilet, som ligger helt ute i havgapet.


Verdt å se i Molde:

Plassen er Moldes nye kultursenter, og stod ferdig sommeren 2012. Her er det alt fra konserter til bibliotek, og spesielt under Moldejazz (se under) yrer det av liv på "Plassen med jazzen". Arkitektonisk ser man klart inspirasjonen fra operahuset i Oslo, og på solfylte dager er taket et populært samlingspunkt.

Kongebjørka og den omkringliggende fredslunden, er et av Norges viktigste minnesmerker etter andre verdenskrig. Kong Haakon VII søkte tilflukt i Molde etter tyskernes invasjon av Oslo i 1940. Nazistene sendte bombefly på jakt etter den norske monarken, og Molde by ble nesten fullstendig lagt i ruiner som en følge av bombetoktene. Kongen og kronprinsen fant ly under en bjørk i nærheten av nåværende Molde sykehus under bomberaidet, foreviget både på et berømt bilde og et dikt av Nordahl Grieg. Den nåværende minnesbjørka ble plantet av kong Harald V i 1992.

Romsdalsmuseet gir en smakebit på hva Molde så ut som før bombene falt, og er en av landets mest innholdsrike folkemuseer, med et stort område fullt av gamle hus. Spesielt populært blant turister er oppvisningene i folkedans fra den lokale leikaringen, iført tradisjonelle bunader.

Aker stadion er et annet viktig trekkplaster til vestlandsbyen, og er der moldenesere og tilreisende dyrker sin lidenskap til fotball. Stadionen ble sjenket til fotballklubben MFK av de Molde-fødte milliardærene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, og stod ferdig i 1998.


Dagsturer fra Molde

Atlanterhavsveien, den dramatiske bilveien som strekker seg i en serie broer over et øyparti mellom Molde og Kristiansund er en heftig opplevelse. Bilveien er blitt kåret som verdens vakreste av den britiske avisen the Guardian og er kåret til "århundres byggverk" i fylket.

Bud er en vakker fiskerlandsby i Fræna, og et naturlig stopp på vei til, eller fra Atlanterhavsveien. På 1600-tallet var det den viktigste handelsposten mellom Bergen og Trondheim, og festningen her var lenge en sentral del av det norske sjøforsvaret. Fiskerestaurantene på brygga byr på fersk fisk, og regnes blant de beste i landet.


Når bør du reise?

Molde får desidert flest besøkende under Moldejazz i midten av juli. Den årlige jazzfestivalen er Norges desidert eldste jazzfestival, og trekker gjester fra hele verden. Skal du booke hotell i Molde på denne tiden bør du være ute i veldig god tid, ellers kan det hende telt er eneste mulighet.

Et annet tidspunkt det skjer mye i Molde er under Bjørnson-festivalen i august. Den årlige litteraturfestival ble stiftet at dikteren Knut Ødegård i 1992 til ære for den norske forfatterlegenden Bjørnstjerne Bjørnson, og trekker også et stort internasjonalt publikum hvert år.

Flyplasser i nærheten
Molde Årø Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown