flagg Mo i Rana
Norge

Antall hoteller
11

Hotell i Mo i Rana

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 11 hoteller i Mo i Rana. Finn billigste overnatting i Mo i Rana og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Overnatter du på hotell i Mo i Rana bør du ta en dagstur og oppleve naturen i nærområdet - Steffan Sund - visithelgeland.com
Overnatter du på hotell i Mo i Rana bør du ta en dagstur og oppleve naturen i nærområdet - Steffan Sund - visithelgeland.comHavmannen i Ranafjorden - Gjermund Aasen - www.visithelgeland.comSvartisen er en fenomenal dagstur for den som har noen overnattinger i Mo i Rana - Jørn Røssvoll - www.visithelgeland.com
Se flere bilder fra Mo i Rana på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Mo i Rana. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Mo i Rana: Polarsirkelbyen

Ved munningen av Ranfjorden ligger Nordlands nest største by, Mo i Rana. Byen er også den fjerde største byen i Nord-Norge, etter Tromsø, Bodø og Harstad.

Mo i Rana fikk bystatus i 1997, og hadde tidligere status som et såkalt ladested. Mo var tidligere kjent som Jernverksbyen, etter byens gamle hjørnestensbedrift Norsk Jernverk som ble nedlagt i 1988. Byen har måttet gjøre tøffe omstillinger i senere år, og blant annet jobbet hardt med å tiltrekke turister til byens hoteller under navnet Polarsirkelbyen, siden den ligger på linje med polarsirkelen, 66 grader nord.

Flyforbindelsene med byen er gode, med bare et drøyt kvarter med bil til Mo i Rana lufthavn, Røssvoll.

Dagsturer fra Mo i Rana

Er du naturelsker har området rundt Mo i Rana mye å by på. Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark ligger rett nord for Nordlandsbyen og byr på spektakulær natur. Her ligger Norges nest største isbre, Svartisen, på 370 kvadratkilometer. Saltfjellet, kjent for sine mange spennende huler, ligger også i nasjonalparken.

Den beste tiden å reise til Mo i Rana

Som så mange andre nordlandske kystbyer har Mo i Rana et mildt kystklima, med en relativt behagelig vinter og en sval sommer. Vinteren er den beste tiden for den som ønsker å se nordlyset, siden de lyse dagene på sommeren gjør det vanskelig å se den fargerike himmeldansen.

I mai hvert år arrangeres kulturfestivalen Havmanndagene. Festivalen fokuserer på  der bokprisen Havmannprisen deles ut og årets Havmannkomponist kåres.

Flyplasser i nærheten
Mo i Rana Røssvoll Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown