flagg Kristiansund
Norge

Antall hoteller
10

Hotell i Kristiansund

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 10 hoteller i Kristiansund. Finn billigste overnatting i Kristiansund og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Atlanterhavsveien som går mellom Kristiansund og Molde er regnet som en av verdens vakreste bilveier - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord Norway
Panoramautsikt over Kristiansund og byens billige og mer eksklusive hotell - Fred Jonny Hammerø - Møre og Romsdal fylkeInnerdalen er en flott dagstur om du overnatter på hotell i Kristiansund - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayAtlanterhavsveien som går mellom Kristiansund og Molde er regnet som en av verdens vakreste bilveier - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayDet idylliske fiskeværet Grip ligger veldig nært Kristiansund -  Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord NorwayBor du på hotell i Kristiansund sommerstid er det bademuligheter - Terje Rakke - Nordic Life AS - Fjord Norway
Se flere bilder fra Kristiansund på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Kristiansund. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Kristiansund: Idyll i havgapet

"Så reiste vi til Kristiansund, foruten grund" sang Knutsen & Ludvigsen i sangen Kristiansunds Nasjonalsang. Heldigvis er det mange grunner til å dra til Kristiansund.

Kristiansund, som ikke må forveksles med sørlandsbyen Kristiansand, ligger nord i Møre og Romsdal, og er uoffisiell hovedstad i området som kalles Nordmøre. Den lille byen ligger fordelt over fire større øyer, og mange småøyer, helt ute i havgapet. Tettstedet har gjennomgått reisen fra fiskerlandsby til et senter for olje- og gassindustrien i området. Petroleumsrushet gjør det til tider vanskelig å få tak i hotell, på grunn av konferanser og lignende, så det kan lønne seg å bestille hotellet ditt i god tid, om du har planer om å overnatte.

Verdt å oppleve i Kristiansund

Grip, et fraflyttet fiskevær i Kristiansund kommune, er en av de attraksjonene er en bortgjemt skatt innen norsk reiseliv. Det idylliske fiskeværet var inntil sammenslåingen med Kristiansund i 1964 Norges aller minste kommune, med kun omlag 100 innbyggere. På Grip.no kan du finne vakre og stemningsfulle bilder fra øya.

En annen ting å få med seg er de såkalte Sundbåtene. Et båtsystem mellom de fire øyene som utgjør Kristiansund, som var det eneste formen for transport før det ble bygget broper mellom øyene. Båtene blir hevdet å være verdens eldste offentlige transportsystem.

Selv om oljevirksomheten nå er viktigere enn fisket for Kristiansundsfolket, er det fortsatt veldig mye god, fersk fisk å få kjøpt i vestlandsbyen. Spesielt er Kristiansund kjent for sin Bacalao, og alle som liker denne spanske fiskeretten bør prøve ut en av byens mange fiskerestauranter.

Dagsturer fra Kristiansund

Bilstrekket mellom Kristiansund og Molde er et av de klart mest spektakulære i hele Norge. Høydepunktet på den drøyt timelange turen er den dramatiske Atlanterhavsveien: en serie av luftige veistrekk og broer helt ute i havgapet. Veiarbeiderne og ingeniørene som bygget mesterverket kjempet seg gjennom et dusin orkaner under konstruksjonen, og det kan fremdeles være veldig frisk sjøsprøyt når man kjører strekket.

Atlanterhavsveien har blitt en favoritt blant produsenter av bilreklame, og trekker årlig store mengder turister og bilentusiaster. Mange amatørfotografer har også laget dramatiske videoer som har gått som farsåtter på Youtube, slik som denne som viser hvordan veien så ut rett etter stormen "Dagmar" traff land i 2011.

Når bør du reise?

Kristiansund er spesielt fin å oppleve på sommerhalvåret, mellom mai og september, men de som er glad i rå natur vil ha mye glede av byen hele året.

For de som er glade i festivaler, har byen fylkets nest største musikkfestival, Tahiti-festivalen, som utspiller seg på den såkalte Tahiti-brygga i juni. Festivalen byr på alt fra pop og rock til hip-hop og samler rundt 20.000 besøkende hvert år, så om man vil bo på hotell bør man booke i god tid, ellers er overnatting i telt et (av og til ganske vått) alternativ.

Flyplasser i nærheten
Kristiansund Kvernberget Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown