flagg Fredrikstad
Norge

Antall hoteller
9

Hotell i Fredrikstad

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 9 hoteller i Fredrikstad. Finn billigste overnatting i Fredrikstad og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Se flere bilder fra Fredrikstad på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Fredrikstad. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Fredrikstad: Fotballiver og Dansk-Norsk storhet

En drøy times kjøring sør for Oslo ligger Østfolds største by, Fredrikstad, ved munningen av Norges lengste elv, Glomma.

Byen er oppkalt etter kong Fredrik II av Danmark-Norge, som grunnla byen i 1567. Byen var sett på som en gjenreising av nærliggende Sarpsborg, som ble fullstendig rasert av svenskene i en krig. Siden den gang har Sarpsborg også blitt gjenreist på egenhånd i sin opprinnelige plassering, men de to byene regnes ofte som del av samme by. Kun 30 minutter med bil skiller de to bysentrumene.

Verdt å se i Fredrikstad

For en turist til Fredrikstad er Gamlebyen et must. Gamlebyen er en festningsby med gammel dansk-norsk prakt, og regnes som den best bevarte i hele Nord-Europa. Dette området er også historisk viktig i forhold til unionen med Sverige, som stedet der Mossekonvensjonen om våpenhvile mellom Norge og Sverige ble undertegnet av daværende kronprins Karl Johan i 1814.

Fotballinteresserte har også mye å få ut av Fredrikstad, og mang en fotballkamp spilles på Nye Fredrikstad Stadion. Fotballiveren i Fredrikstad er viden kjent, og har til og med blitt filmtema i to filmer av den kjente Fredrikstad-fødte filmskaperen Harald Zwart, i filmene "Lange Flate Ballær". Dette er kanskje ikke så rart, fo ikke bare har Fredrikstad FK hevdet seg bra i tippeligaen i en årrekke, byen er også hjem til norges mest kjente fotballtrener, Egil "Drillo" Olsen.

Dagsturer fra Fredrikstad

Fredrikstad ligger svært nær svenskegrensa, og blant innbyggerne er en helgetur til Strømstad veldig populært. Kun 50 minutter kjøring tar en til den svenske grensebyen med gode muligheter til shopping og også overnatting om man ønsker.

Et annet populært reisemål er Hvaler, den sørlige nabokommunen et idyllisk øysamfunn der mange reiser i sommermånedene. Stedet har fått ekstra mye oppmerksomhet etter at TV2 i 2008 lanserte en dramaserie om øysamfunnet med samme navn.

Når bør du reise?

Fredrikstad er, som de fleste norske fjordbyer, mest populær om sommeren, men på grunn av størrelsen er det på ingen måte tomt og kjedelig der på vinteren, sånn som man av og til kan oppleve i mindre byer.

Sommerstid er det veldig gode muligheter for aktiviteter i Oslofjorden fra Fredrikstad, og i begynnelsen av juli feires Fredrikstads tilknytning til det maritime med Glommafestivalen. Festivalen blander sol, musikk, vann og fysisk aktivitet, med alt fra konserter til sykkelritt og pappbåtseilas, og mesteparten av det fem dager lange programmet er gratis. Siste del av juli byr også på festivalmoro, denne gangen mer rendyrket for musikk med Månefestivalen; Østfolds største musikkfestival.

For de som skulle finne seg i Fredrikstad litt senere på året er Fredrikstad Animation Festival verdt å få med seg. Festivalen er den eldste og største festivalen for animasjonsfilmfestivalen i Norden, og går av stabelen i november.

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown