flagg Fagernes
Norge

Hotell i Fagernes

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på hoteller i Fagernes. Finn billigste overnatting i Fagernes og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Panorama over fagernes - John Erling Blad
Skulptur i Fagernes til minne om Valdres Skiferbrudd - John Erling BladPanorama over fagernes - John Erling Blad
Se flere bilder fra Fagernes på Flickr »

Fagernes - Rakfiskbyen i hjertet av Valdres

Strategisk plassert langs Europavei 16 mellom Oslo og viktige norske turistområder i Jotunheimen er Fagernes et flott utgangspunkt for en innholdsrik Norges-ferie. Ski-mekkaet Hemsedal ligger kun en times kjøring unna, forbi Gol og på andre siden er Beitostølen bare en drøy halvtime med bil. Fagernes ligger med andre ord midt i smørøyet av Norges beste fjellområder, og er og er godt plassert i forhold til en videre bilferie til Vestlandet.

Fagernes har hatt bystatus siden 2007, og er det administrative senteret i Nord-Aurdal kommune.

Verdt å se i Fagernes

De som er glade i norsk kultur bør ikke gå glipp av Valdres Folkemuseum, som ligger flott til på Storøya utenfor byen. I tillegg til nesten 100 hus og gårdsanlegg og over 20.000 originale gjenstander, huser museet Norsk Institut for bunad og folkedrakt, med den flotteste bunadsutstillingene i landet.

Reise til Fagernes

I tillegg til å være lett tilgjengelig med bil og buss fra E16 er Fagernes det beste stedet å dra med fly om du vil besøke Valdres og Jotunheimen. Leirin lufthavn ligger kun 15 minutter unna bykjernen.

Når bør du dra?

Fagernes er virkelig en plass for de som er glade i å gå i fjellet og passer like bra sommer som vinter. På sommeren er turer i Jotunheimen en flott mulighet, og når vinteren setter inn kan man for eksempel ha det moro på et av de mange skianleggene i nærheten.

I månedsskiftet oktober/november går Norsk Rakfiskfestival av stabelen hvert år. I 2013 var festivalen inne i sitt tyvende år, og er en av Norges desidert største matfestivaler. I tillegg til tradisjonsrik norsk fisk, sparkes festivalen igang med flere konserter, under "Tjuvstarten". Tradisjonelt er det rocka country og danseband som står på musikkmenyen. Vær oppmerksom på at hoteller og annen overnatting vanligvis er fullbooket under festivalen, så det gjelder å bestille hotell i god tid!

Flyplasser i nærheten
Fagernes Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown