flagg Ålesund
Norge

Antall hoteller
18

Hotell i Ålesund

BilligHotell.no sammenligner priser mellom de største hotellsøkene på 18 hoteller i Ålesund. Finn billigste overnatting i Ålesund og bestill online. Det har aldri vært enklere å bestille billig hotellrom!

Ålesund er en vakker vestlandsby - Andrea Giubelli - Visitnorway.com
Stålberget og Norangsfjorden mot Slogen - Håvard Myklebust - visitnorway.comÅlesund sett ovenfra - Terje Borud - Visitnorway.comÅlesunds gater byr på mange overnattingsmuligheter - Andrea Giubelli - Visitnorway.comSki i sunnmørsalpene - Svein-Petter Aagård - Visitnorway.comHjørundfjorden mellom Slogen og Øye - Håvard Myklebust - Visitnorway.comPå brygga i Ålesund er det hyggelig å bo på hotell - Terje Borud - Visitnorway.comÅlesund er en vakker vestlandsby - Andrea Giubelli - Visitnorway.comKolåsbreen og Kolåstinden nær Ålesund - Håvard Myklebust visitnorway.com
Se flere bilder fra Ålesund på Flickr »
Velg hoteller du vil se på kartet Vis stort kart
Klikk på hotellnavnet i kartet for å bestille overnatting i Ålesund. Plasser den gule mannen i venstre hjørne på ønsket hotell for å se ekte bilder av nærområdet.

Ålesund - Ved munningen av Norges vakreste fjordlandskap

Ålesund ligger idyllisk plassert plassert omkranset av fjell ved utløpet av Geirangerfjorden, to timers kjøring sør for Molde. Byen er den største på Sunnmøre, og innbyggerne blir ofte på spøk omtalt som vel opptatt av penger i resten av landet. Ålesunderne er imidlertid kjent for langt mer enn nese for penger, og byen er faktisk helt sentral i verdenshistorien som oppvekstplass for Gangerolf, den myteomspunne vikingen fra det tiende århundre som etablerte hertugdømmet i Normandi, som senere erobret England under William Erobreren.

Verdt å se i Ålesund

Arkitekturen i Ålesund er vel verdt en spasertur rundt i byen. Som så mange andre norske byer var Ålesund mye plaget av bybranner i tidlige tider, og det meste av bebyggelsen stammer fra etter 1904, da en stor bybrann slukte størsteparten av byens hus. Brannen innebar en unik mulighet for norske arkitekter til å gjenreise byen med en helhetlig tanke bak, og resultatet er at byen bærer en flott jugendstil, og bytakene har flotte tårn, spir og andre ornamenter. Bare pass på å ikke få kink i nakken!

Fugleøya Runde, ytterst i havgapet utenfor byen er et stort trekkplaster for naturelskere. Fuglefjellet er det mest artsrike i hele Skandinavia, og det er registrert nesten 300 ulike arter. Ulike arter hekker her i hele perioden fra februar til august, og på det meste kan det være vanvittige 700.000 fugler på øya samtidig.

Fiskeværet Alnes byr på langt mer enn fisk, og er blant annet en populær base for surfere, bare 15 minutter kjøring utenfor Ålesund. I gamle Alnes fyr fra 1876 er det foruten panoramautsikt også stadig skiftende utstillinger, da fyret nå om dagen fungerer som galleri.

Dagsturer fra Ålesund

En båttur ned Geirangerfjorden burde stå høyt på listen for alle som besøker vestlandsbyen. Den spektakulære fjorden regnes som den vakreste i Norge og er ikke bare å se på postkort, men er sammen med nærliggende Nærøyfjord Norges eneste naturområde på UNESCOs verdensarvsliste.

Innenfor verdensarvsområdet er også Herdalssetra i Norddal, bare 30 minutter kjøring fra Geiranger. Setra et unikt sted med 300 års ubrutt setertradisjon og den største samlingen melkegeiter i landet.

Når bør du reise?

Sommermånedene er en god tid å komme til Ålesund, og for de festivalglade er Sommerfesten på Giske i månedsskiftet juli/august vel verdt å få med seg.

Sommerfesten er ganske unik i at den har gratis inngang og bærer preg av spleiselag. De som kommer ventes å bidra med mat selv til et langbord, og de som vil kan spytte i litt penger i spleisekassa. Samtidig trekker den store navn fra både inn- og utland. Alt fra Damien Rice og Fran Healy fra Travis til Bjørn Eidsvåg, Bigbang og Karpe Diem har opptredd på festivalen.

Flyplasser i nærheten
Ålesund Vigra Flyplass

Oversikt over alle muligheter for overnatting i Unknown